premies-dakisolatie

De 2020 norm voor dakisolatie komt stilaan dichterbij.

De Vlaamse overheid wil tegen 2020 elke Vlaamse woning energiezuinig krijgen. Dakisolatie en het vervangen van oude verwarmingsketels maken daar een belangrijk onderdeel van uit.

Een goede dakisolatie zou dan ook in elke woning de nodige aandacht moeten krijgen, het zal niet alleen uw comfort aanzienlijk verbeteren maar bovendien kan u tot 20% besparen op uw energiefactuur.

Dankzij de premies die u hiervoor van de netbeheerder ontvangt, blijft uw investering beperkt en de terugverdientijd kort. De stad Antwerpen geeft u nog een extra stimulans door een bijkomende premie toe te kennen.

Voorwaarden Premies

Waar dient u rekening mee te houden voor het verkrijgen van de premies?

  • de premie zal steeds afhankelijk zijn van de isolatiewaarde (= R-waarde) van het gekozen materiaal. Een absoluut minimum is 12 cm wolisatie, beter nog is een isolatiedikte van 20 cm.

  • De premie is enkel geldig wanneer de werken door een aannemer worden uitgevoerd.

  • U hoeft maar één premie in te dienen bij de netwerkbeheerder om in aanmerking te komen beide premies.

Voorbeeld premie

De premie is zowel verkrijgbaar voor renovatie als voor nieuwbouw. Hieronder enkele concrete voorbeelden:

U renoveert een bestaande woning en kiest voor een min. R-waarde van 4. U ontvangt van de netbeheerder een premie van 7,00 Euro per m2. Antwerpen doet daar nog eens extra 3 Euro per m2 bovenop. Voor een dak van 100 m2 komt dit dus al snel op een premie van 1000 Euro!

Voor een nieuwbouw komt u in aanmerking voor een premie van 1800 Euro via de netbeheerder met 10% extra van de Stad Antwerpen

Bereken uw premie

Wilt u berekenen hoeveel u kan besparen met een goede dakisolatie, maak dan gebruik van deze berekeningstool. Mits het invullen van een aantal gegevens krijgt u hier een zeer goed overzicht van uw jaarlijkse besparing, de terugverdientijd en de subsidies waarop u recht heeft.

Ja, ik wil mijn woning aanpassen aan de 2020 norm!

BD Heating Solutions geeft u graag meer informatie over de 2020 norm, dakisolatie of verwarmingsketels. Contacteer ons voor een vrijblijvend bezoek met analyse van de bestaande situatie en prijsofferte.