Hard water dat te veel kalk bevat? Vervelend he?

Hard water dat veel kalk bevat voelt niet alleen onaangenaam aan op uw huid, het zorgt ook voor kalkaanslag op uw kranen en sanitaire toestellen en dat betekent dat u mag gaan schrobben. Vast niet uw favoriete bezigheid, toch?

En dat zijn lang niet de enige nadelige gevolgen van kalkaanslag. Zo zal er minder waterdebiet zijn waardoor er minder water uit de kranen stroomt, maar ook op onzichtbare plekken kan hard water heel wat schade aanrichten.

Kalk tast namelijk ook het rendement en de levensduur van uw verwarmingsketel en boiler aan. Die zal dus harder moeten stoken om dezelfde warmte te genereren, wat onnodig energieverlies betekent. Deze toestellen zullen bovendien ook vroegtijdige slijtage vertonen. En ook de kosten om het binnenwerk van uw kranen te vervangen, vallen niet te onderschatten…

Maar wat als u hard water zou kunnen filteren tot zacht water?

waterbehandeling

Waarom kalk bestrijden als u kalk kan voorkomen?

De meest efficiënte oplossing is om kalk, metaaldeeltjes en andere onzuiverheden te verwijderen uit het water voor het uw woning bereikt. Dat is gelukkig perfect mogelijk met de waterbehandeling van BD Heating Solutions. Door een waterontharder of waterverzachter te installeren, wordt het leidingwater namelijk grondig gefilterd tot het de zuiverheid van flessenwater bereikt!

Wij kiezen altijd voor energie- en kostenbesparende totaaloplossingen. Ook waterbehandeling mag dus niet in ons dienstenpakket ontbreken, want ook daarmee kan u heel wat tijd en kosten uitsparen:

  • Gedaan met uren schrobben om kalkaanslag te verwijderen.

  • Waarom nog duur flessenwater kopen, als u voordelig lekker kraantjeswater kan drinken?

  • Uw verwarmingsketel en boiler blijven optimaal en met maximaal energierendement functioneren.

  • Uw sanitaire toestellen en kranen gaan langer mee. Zo vermijdt u dure herstellingen en vervangingen.

  • Kalk tast de werking van zepen aan. Door zacht water te gebruiken, kan u gerust heel wat minder wasverzachter aan uw wasmachine toevoegen.

Waterontharders of waterverzachters?

Of we best een waterontharder of een waterverzachter plaatsen, dat hangt vooral af van welke metalen en onzuiverheden er zich momenteel in uw leidingwater bevinden. Daarom gaan we dus steeds uitvoerig de waterhardheid testen vooraleer we beslissen welk toestel best geschikt is voor uw toepassing. Zo’n wateranalyse kan u trouwens gratis en geheel vrijblijvend aanvragen!

Op eenvoudig verzoek komen we bij u ter plaatse om een waterstaal te nemen en de hardheid van het water te analyseren. In functie van de resultaten plaatsen we dan het meest geschikte waterbehandelingstoestel.

Wij kiezen steevast voor duurzame toestellen van betrouwbare fabrikanten en daardoor kunnen we u ook de nodige follow-up aanbieden. Onze vaste partners BWT® en Watergenius® geven maar liefst 10 jaar garantie op die toestellen, maar daar stopt hun service niet. Tijdens het jaarlijkse onderhoud worden er steeds nieuwe waterstalen genomen en geanalyseerd zodat de toestellen bijgeregeld kunnen worden indien nodig. Zo bent u altijd zeker dat uw waterbehandeling optimaal verloopt en dat hard water voorgoed verleden tijd is!

Vraag nu uw gratis wateranalyse aan!


BWT      
watergenius  


Teledyne