Welk verwarmingssysteem kiezen?

Als u nieuwe verwarming gaat plaatsen of uw bestaande verwarming gaat renoveren, dan staan er u heel wat keuzes te wachten. Er bestaan namelijk verschillende systemen om uw huis of sanitair warm water mee te verwarmen en vele daarvan kunnen ook gecombineerd worden.  U kan bijvoorbeeld kiezen voor klassieke centrale verwarming met radiatoren, voor vloerverwarming, of voor een combinatie van zo’n systeem met warmtepompen. Hoe maakt u dan de beste keuze?

Bij BD Heating Solutions uit Deurne (Antwerpen) adviseren we u graag bij die keuze. We leggen u haarfijn en in mensentaal uit wat de voor- en nadelen van elk systeem zijn, voor welke energiepremies u eventueel in aanmerking komt en hoe u ook de isolatie en ventilatie in uw woning kan optimaliseren om een totaaloplossing te creëren om een maximale besparing te garanderen.

 

vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming

Energiebesparing

Bij een klassieke verwarming met radiatoren zal het vooral warm aanvoelen in de buurt van die radiatoren. Er moet voldoende gestookt worden om die warmte over de gehele ruimte te verspreiden en om koudebruggen te vermijden. Vloerverwarming daarentegen zorgt voor een gelijkmatigere warmte over het volledige stralingsoppervlak. De warmte die gecreëerd wordt vertrekt bij vloerverwarming bovendien onderaan de ruimte en stijgt pas later naar boven dan bij radiatoren het geval is. U ervaart daardoor sneller en langer de gewenste, gevoelstemperatuur en u vermijdt dat de warmte meteen via het plafond of het dak ontsnapt. Doordat de warmte gelijkmatiger over de ruimte verdeeld is en u geen koudebruggen voelt, zal een lagere temperatuur bovendien toch een hogere gevoelstemperatuur opleveren. U moet dus niet alleen minder stoken om voldoende warmte te creëren, u kan de thermostaat ook gerust enkele graden lager zetten en toch een heerlijk warm gevoel hebben.

 

Plaatsbesparing

Doordat vloerverwarming volledig in de vloer wordt ingewerkt, kan u de bewoonbare oppervlakte volledig benutten. U moet immers ook geen ruimte meer voorzien voor de plaatsing van radiatoren. Al moet gezegd worden dat sommige radiatoren er zo kunstzinnig uitzien, dat de keuze voor cv met radiatoren soms erg snel gemaakt is. Kijkt u bijvoorbeeld maar eens naar de bijzondere ontwerpen van Jaga® radiatoren. Die vormen altijd een echte eyecatcher in uw interieur!

 

Comfort

Zonder twijfel is het warm aanvoelen aan de voeten een van de grootste troeven van vloerverwarming. Koude voeten die leiden tot een afgekoeld lichaam door kille tegels in huis zijn met vloerverwarming helemaal verleden tijd! Toch is ook de gelijkmatigere warmte en het vermijden van koude luchtstromen een bijzonder aangenaam voordeel van vloerverwarming.

 

Vloerverwarming en warmtepompen? Een perfect match!

Om nóg meer energie te besparen, is het aansluiten van een warmtepomp op de vloerverwarming zeker een verstandige keuze. Zo wordt het water in de leidingen namelijk grotendeels opgewarmd met gratis omgevingswarmte uit de lucht of de aarde.

Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte voor het plaatsen van vloerverwarming of lees eerst nog even verder wat een warmtepomp, warmtepompboiler of zonneboiler voor uw verwarming of sanitair warm water kan betekenen.

 

remeha   junkers   JAGA