Dat hangt ervan af…

Een zonneboiler verzamelt gratis zonnewarmte via zonnecollectoren of zonnepanelen op het dak en geeft die af aan de boiler die uw sanitair warm water opwarmt. Bent u nu aan de oriëntatie van uw dak aan het denken? Dan bent u helemaal mee!

Een zonneboiler is namelijk enkel interessant als de zonnecollectoren of zonnepanelen voldoende zonlicht kunnen opvangen. Is uw dak bijvoorbeeld zuidelijk georiënteerd en heeft de zon er vrij spel op, dan kan u zo’n zonneboiler zeker overwegen.

 

Hoeveel kan u met een zonneboiler besparen?

De exacte besparing hangt natuurlijk af van uw gemiddeld verbruik, van de inval van het zonlicht op uw dak en van het aantal uren dat de zon effectief zal schijnen. De besparing is dus voor elk gezin verschillend, maar hier vindt u een fictief voorbeeld dat u toch al een ruw idee kan geven…

Laten we een berekening maken voor een doorsnee gezin en een klassieke woning. Als we ervan uitgaan dat er ongeveer 4 à 5 m2 zonnepanelen worden geplaatst in een optimale hellingsgraad van 20 tot 60°, dan kan men ongeveer 60% van je warmwaterproductie op zonne-energie laten gebeuren waardoor er nog slechts 40% moet worden bijgewarmd via elektriciteit of gas. Als men ervan uitgaat dat de warmwatervoorziening ongeveer 20 tot 30% van de gehele energiefactuur uitmaakt, dan kan de zonneboiler een gemiddelde besparing opleveren van maar liefst 18% op de energiefactuur!

Ook de prijs van een zonneboiler valt best mee. De toestellen zijn zeker betaalbaar en kennen door de grote besparing ook een relatief korte terugverdientijd. Combineert u de aankoop van een zonneboiler ook nog met energiepremies, dan is de keuze snel gemaakt!

 

zonneboiler RemaSOL

 

Iets voor u?

Wil u meer weten over zonneboilers en bent u nieuwsgierig of een zonneboiler een geschikte oplossing is voor uw woning? Stuur ons een berichtje en we komen gratis bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Of is een warmtepompboiler misschien meer geschikt voor uw huis?