Ze zijn elkaar waard!

Kan u geen zonneboiler installeren omdat uw dak niet optimaal georiënteerd is of bent u op zoek naar heel betaalbare oplossing die toch heel wat rendement oplevert? Dan is een thermodynamische boiler of een warmtepompboiler kopen zeker een goed alternatief. Ook met een warmtepompboiler kan u namelijk op langere termijn aanzienlijk besparen.

warmtepompboiler Azorra

Het prijskaartje en het rendement

Over het algemeen is een warmtepompboiler in aankoop goedkoper dan bijvoorbeeld een zonneboiler. Nochtans valt ook het rendement van de warmtepompboiler zeker niet te onderschatten.

Een warmtepompboiler onttrekt gratis omgevingswarmte uit de lucht en gebruikt die om het boilerwater mee op te warmen. U kan de boiler daarom best in een warme ruimte plaatsen, zoals een stookruimte of een plek waar grote verbruikers zoals de diepvriezer en de koelkast staan, want zo maximaliseert u het rendement.

Voor een gezin van 4 à 5 personen rekent u best op een boiler met ongeveer 260 liter inhoud. Nemen alle gezinsleden kort na elkaar een hete douche, dan treedt de elektrische weerstand in werking zodat u niet zonder warm water komt te zitten, maar in vergelijking met een klassieke elektrische boiler, verbruikt de warmtepompboiler nog steeds tot 3 keer minder stroom!

Voor onze warmtepompboilers vertrouwen we bij BD Heating Solutions maar al te graag op de toestellen van Daikin®. Zij zijn niet alleen erg bedrijfszeker en duurzaam, ze zijn ook behoorlijk intelligent. Zo zijn deze boilers bijvoorbeeld afgestemd om vooral ’s nachts bij te warmen aan het lagere nachttarief om ook zo extra te bezuinigen. Een optimale warmtepompboilerinstallatie kan u tot maar liefst 70% op uw energiefactuur doen besparen. Een fikse korting dus!

Klaar om te besparen?

Wij rekenen graag voor u uit of u best een zonneboiler of een warmtepompboiler plaatst voor de verwarming van uw sanitair warm water. Meer nog, we kijken ook na voor welke energiepremies en subsidies u in aanmerking komt. U hoeft ons alleen even te contacteren en uit te nodigen voor een gratis plaatsbezoek en vrijblijvende offerte!